Kouzlo americké hypotéky

Když člověk potřebuje půjčit peníze, zvažuje své možnosti. Protože půjčit si dokáže každý, ale se splácením už to potom nejednou zase až tak snadné nebývá. A tak je třeba zohlednit nejen částku, jíž mu je zapotřebí, ale i to, na jak dlouho bude poskytnuta, s jakým úrokem, respektive s jakými dalšími netajenými i skrytými poplatky a dalšími možnými zádrhely.

trh

Ovšem při takovémto rozhodování nesmíme zapomínat ani na fakt, že ne každá půjčka je každému dostupná. Zejména v bankách, kde se klade důraz na dostatečné příjmy, absenci záznamů v registrech dlužníků a další stohy všemožných lejster, na jejichž základě bude někdy v budoucnu rozhodnuto, co a jak se s onou žádostí stane.
A tak se klidně může stát, že banky žadatele coby nevyhovujícího zatratí. A tento z nich odchází s nepořízenou.

Což se ale v nebankovním sektoru u produktu zvaného nebankovní americká hypotéka nestává. Zde se totiž kupříkladu

  1. nevyžadují žádné poplatky předem
  2. akceptují i drobnější záznamy v registrech dlužníků
  3. vystačí se vcelku nízkými příjmy
  4. dá rozložit doba splácení na jeden až třicet let, aby to odpovídalo potřebám toho kterého žadatele

prasátko
Nároky kladené na klienty jsou tu zkrátka nižší. A to už i jenom z toho prostého důvodu, že žadatel ručí za půjčené peníze vlastní nemovitostí, případně nemovitostí někoho, kdo se za něj zaručí, z ceny této nemovitosti je vypláceno maximálně sedmdesát procent, a tudíž by nesplácení bylo hodně drahý špás.
Díky právě zmíněnému faktu jsou tu pak žádány i vcelku nízké úroky, standardně ve výši 6,9 procenta, a pokud by si to snad někdy v budoucnu dlužník rozmyslel, lze takovýto úvěr kdykoliv předčasně splatit a odejít dejme tomu k bankovní konkurenci, pokud bude tato dostupná a levnější.
A peníze z takové nebankovní americké hypotéky mají i další plus. A to to, že je lze použít prakticky na kdeco, splacení dřívějších půjček nebo exekucí nevyjímaje. A to stojí přinejmenším za úvahu.